Jesteś tutaj: Start / Struktura organizacyjna / Sekcja Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku / To warto wiedzieć

To warto wiedzieć

Rolniczy handel detaliczny (RHD)

Wymagania sanitarne dla plantatorów owoców i warzyw

Wymagania sanitarne dla punktów skupu owoców i warzyw

Wykaz przewodników oraz poradników Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i wdrażania zasad systemu HACCP zaopiniowanych pozytywnie pod względem zgodności z wymaganiami higienicznymi przez Głównego Inspektora Sanitarnego

Zawiadomienie Komisji w sprawie wytycznych dotyczących ograniczania ryzyka mikrobiologicznego w odniesieniu do świeżych owoców i warzyw na etapie produkcji podstawowej poprzez przestrzeganie zasad higieny

Artykuły

Przejdź do - Informacje dla importerów żywności
21 listopada 2019

Informacje dla importerów żywności

Zmiana przepisów dot. importu żywności pochodzenia niezwierzęcego. Od dnia 14 grudnia 2019 r. wchodzą w życie nowe przepisy unijne dotyczące importu żywności z państw trzecich. Na tej podstawie obowiązkowo będzie stosowany system TRACES NEW TECHNOLOGY – TRACES-NT przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Państwowych Granicznych Inspektorów Sanitarnych) oraz importerów żywności.

Przejdź do - Wymagania sanitarne dla plantatorów owoców i warzyw
Przejdź do - Wymagania sanitarne dla punktów skupu owoców i warzyw